PODOTHERAPEUTISCHE WERKZOLEN

Indien u werk-/veiligheidsschoenen draagt en podotherapeutische zolen nodig heeft, is het belangrijk dat deze aan de wettelijke eisen voldoen op het gebied van veiligheidscertificering. Hiervoor gelden namelijk strenge wettelijke eisen en normeringen.

Wanneer u een willekeurige zool in uw veiligheidsschoenen legt, wordt er iets veranderd aan de schoen, waardoor het veiligheidscertificaat komt te vervallen. De schoen voldoet dus niet meer aan de gestelde eisen. Hierdoor ontstaat er een aansprakelijkheidsrisico voor zowel de werknemer als de werkgever bij een ongeval. De verzekeraar zal in dat geval niet meer uitkeren. Daarom is het belangrijk dat podotherapeutische zolen en veiligheidsschoenen op elkaar afgestemd zijn, zodat het veiligheidscertificaat behouden blijft.

Gecertificeerde zolen
Podomodus biedt u hiervoor een passend oplossing. Wij kunnen uw podotherapeutische zolen volgens een vastgestelde richtlijn (conform de Europese norm EN-ISO 20345) vervaardigen. De zolen zijn antistatisch en hebben voldoende ruimte tussen de tenen en de veiligheidsneus.

Voor welke merken?
Podomodus kan voor vrijwel alle merken veiligheidsschoenen, gecertificeerde podotherapeutische zolen vervaardigen. In ons systeem kunnen wij eenvoudig voor u nakijken of dit ook geldt voor uw werk-/veiligheidsschoenen.

Informeer hiervoor naar de mogelijkheden door een e-mail te sturen naar info@podomodus.nl vermeld in uw e-mail gelieve het Merk, Model en bij voorkeur het Artikelnummer van uw veiligheidsschoen.