WERKWIJZE & THERAPIEËN

Bij een eerste afspraak volgt een onderzoek bestaande uit een anamnese, statisch en dynamisch onderzoek, functieonderzoek, provocatie testen, drukmeting (met behulp van RS-scan) en tot slot een 3D-scan.

Aan de hand van de uitkomsten van het onderzoek wordt vervolgens een diagnose en een behandelplan opgesteld. Hierbij wordt gebruikgemaakt van de nieuwste technieken en behandelmethoden zoals:

  • Podotherapeutische zolen: ter verbetering van drukverdeling onder de voeten waardoor de functie van de voeten verbetert en pijnklachten verminderen en/of verdwijnen
  • Instrumentele voetbehandelingen: ingegroeide teennagels, extreme eelt- en likdoornvorming. Voet- en wondbehandeling bij diabetes- en reuma patiënten.
  • Voorlopige therapieën: vilttherapie of taping
  • Orthonyxie: nagelbeugel-techniek
  • Ortheses (teenstukjes): ter correctie afwijkende teenstand en ter verbetering van de drukverdeling

APPARATUUR

Uitleg over apparatuur dat gebruikte wordt bij het onderzoek

Paromed 3D-scan & Drukmeetanalyse

Ter ondersteuning van het onderzoek en de behandeling wordt gebruik gemaakt van de Paromed 3D-scanner© en de Paromed S-Pressure©.De Paromed 3D zolenvervaardiging is een CAD/CAM systeem die het voor de Podotherapeut moge3D-scanlijk maakt om driedimensionaal zolen te ontwerpen en te vervaardigen. Allereerst worden de voeten van de patiënt gescand met behulp van een 3D-scanner. Deze scan wordt naar de computer gestuurd en met bijbehorende software kan de Podotherapeut vervolgens de zolen 3D- modelleren. Bij het ontwerp van de zolen wordt door de Podotherapeut rekening gehouden met de behandeling die de desbetreffende patiënt behoeft. Op basis van dit ontwerp zal de uiteindelijke zool worden vervaardigd en handmatig worden bijgewerkt door de Podotherapeut.

Paromed S-Pressure

De Paromed S-Pressure is een drukmeetsysteem die de Podotherapeut in staat stelt het looppatroon digitaal te analyseren. Een ganganalyse is een belangrijk onderdeel om een diagnose te kunnen vaststellen. Veelal is een visuele analyse hierbij voldoende, maar kan een digitale drukmeetanalyse de Podotherapeut wijzen op zaken die met het blote oog lastig te constateren zijn.

WAARMEE KUNNEN WIJ U HELPEN

PODOTHERAPEUT

De Podotherapeut behandelt nagenoeg alle voorkomende klachten aan voeten, knieën, heupen en rug die voortkomen uit het afwijkend functioneren van de voeten.